Hoe maak je jouw CV nog aantrekkelijker?

01 december 2021

We willen allemaal bovenop de ja-stapel van CV’s komen als we gaan solliciteren. De eerste stap naar een nieuwe baan is dan ook jouw CV. Je wilt een goede eerste indruk maken. Wie wilt er nu niet een CV die er direct uitspringt, eentje die opvalt. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat jouw CV eruit springt en bovenop de ja-stapel belandt?

Wij gaan 6 tips met je delen!

Tip 1: Maak het visueel

Een simpel Word document met een witte achtergrond en zwarte letters is een beetje verourderd en zeker niet meer van deze tijd. Zorg daarom voor dat je een mooi en rustig PDF-bestand maakt. We zeggen er wel gelijk bij mooi en rustig. Je kunt je CV best wel mooi opmaken met een leuk design, maar zorg er wel voor dat het goed leesbaar blijft en gebruik niet te veel toeters en bellen.

Tip 2: Zorg voor overzicht

Maak gebruik van tussenkopjes en zorg dat je de verschillende onderdelen van je CV gescheiden houdt. Een apart kopje voor je personalia, opleidingen, werkervaring en vaardigheden. Bedrijven en recruiters scannen vaak als eerste je cv vluchtig dus het is noodzakelijk om tussenkopjes te gebruiken voor meer overzicht.

Ook belangrijk: maak een overzichtelijke volgorde van je werkervaring. Zet je meest recente werkervaring bovenaan, dit is het meest relevante voor het bedrijf of de recruiter. Zo hoeven ze ook niet helemaal te zoeken in je CV.

Tip 3: Deel aanbevelingen

Dit is een super leuk onderdeel om toe te voegen aan je CV. Je kunt namelijk een leuk citaat van een (oud-)collega of werkgever over jou delen. Dit kun je dan in een kader plaatsen, zodat het ook opvalt. Let wel op, als je referenties toevoegt aan je CV, vraag het dan altijd aan diegene. Geef nooit ongevraagd een referentie op.

Tip 4: Voeg bewijsmateriaal toe

We zijn allemaal trots op onze successen! Daarom is het goed om deze ook te delen. Heb je een bepaald project geleid op je huidige of vorige baan, deel dat dan! Je kunt bijvoorbeeld een link van een video of een presentatie delen.

Tip 5: Geef soft skills een prominente plek op je cv

Maak je CV persoonlijk. Voeg daarom ook soft skills toe. Denk dan aan communicatieve vaardigheden of creativiteit. Steeds meer werkgevers vinden het belangrijk om in te kunnen schatten of je bij de bedrijfscultuur of het team past. Help ze daarom een handje en zet je soft skills al op je cv!

Tips 6: Less is more

Houdt deze tip vooral in je achterhoofd als je met het design van je CV aan de slag gaat. Maak het niet te gek, houdt het simpel en rustig. Het is belangrijk dat jouw CV overzichtelijk blijft, maar het is wel leuk om een persoonlijke touche eraan toe te voegen.

Met deze 6 tips heb jij binnen no time een top CV gemaakt en is het tijd om die te gaan versturen. Sla je CV altijd als PDF-bestand op en verstuur die dan naar je (misschien) toekomstige werkgever. Succes!

Wil jij meer weten?

Bestel dan onze Sollicitatiegids! Daar delen wij allerlei soorten tips over het solliciteren, het sollicitatiegesprek en jouw CV.