Hoe je deze zomer je voorbereid op jouw carrière in de mode

07 augustus 2024

De zomer is de perfecte tijd om stappen te zetten richting jouw droomcarrière in de mode. Of je nu een toekomstige ontwerper, stylist, marketeer of een andere modeprofessional bent, er zijn talloze manieren om je voor te bereiden en jezelf te onderscheiden. Hier zijn enkele praktische tips om deze zomer optimaal te benutten en je klaar te stomen voor de mode-industrie.

1. Volg een stage

Een stage is een van de beste manieren om ervaring op te doen en inzicht te krijgen in de modewereld. Zoek naar stageplaatsen bij modebedrijven, ontwerpstudio’s, PR-bureaus of tijdschriften. Een stage biedt niet alleen praktijkervaring, maar ook waardevolle contacten in de industrie.

Tips voor het vinden van een stage:

  • Wij hebben stage vacatures openstaan bij allerlei bedrijven. Bekijk alle openstaande stages hier
  • Netwerk op mode-evenementen en via social media om op de hoogte te blijven van mogelijkheden.
  • Stuur open sollicitaties naar bedrijven waar je graag zou willen werken.

2. Werk aan je portfolio

Een sterk portfolio is essentieel in de mode-industrie. Gebruik de zomer om je portfolio te verbeteren of een nieuw project te starten. Voeg recente werken toe en zorg ervoor dat je creaties de breedte van je vaardigheden laten zien.

Wat te doen:

  • Werk aan nieuwe ontwerpen, schetsen of stylingprojecten.
  • Fotografeer je werk professioneel of organiseer een fotoshoot.
  • Maak een online portfolio op platforms zoals Behance of je eigen website.

3. Volg cursussen en workshops

Gebruik je vrije tijd om je kennis en vaardigheden uit te breiden door cursussen en workshops te volgen. Er zijn veel online en offline opties beschikbaar, van modeontwerp tot modefotografie en digital marketing.

Aanbevolen platforms:

  • Via onze website kan je kiezen uit een breed aanbod workshops & trainingen bij allerlei partners. Denk aan een cursus 3D Fashion Design, een cursus Mode & Styling, en meer. Bekijk het aanbod hier.

4. Netwerk, netwerk, netwerk

Netwerken is cruciaal in de mode-industrie. De zomer biedt tal van kansen om nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk uit te breiden.

Hoe te netwerken:

  • Bezoek mode-evenementen, beurzen en tentoonstellingen.
  • Word lid van professionele modegroepen op LinkedIn en Facebook.
  • Volg en engageer met modeprofessionals op Instagram en Twitter.

5. Bereid je voor op sollicitaties

Gebruik de zomer om je voor te bereiden op toekomstige sollicitaties. Schrijf een sterk cv en motivatiebrief, en oefen je sollicitatiegesprekken.

Voorbereidingstips:

  • Ben je aan het nadenken over je carrière en kan je wel wat advies gebruiken? En wil je je CV laten checken door een professionele recruiter? Boek dan hier een digitaal inspiratie gesprek aan met een van onze recruiters en wij helpen je graag bij het vinden van jouw droombaan.
  • Bekijk alvast mode vacatures en bewaar degene die je interessant vindt. Hier kan je alle openstaande mode vacatures zien.
  • Doe een open sollicitatie door je CV hier te uploaden. Jij wordt dan op de hoogte gehouden van vacatures die bij jou passen.

Ben jij op zoek naar een baan in de mode-industrie? Wij kunnen jou helpen! Doe een open sollicitatie via deze link, en wij benaderen jou met vacatures die bij jou passen.