De beste startersfuncties in de mode-industrie op dit moment

10 juni 2024

Ben jij net afgestudeerd en op zoek naar jouw eerste baan? Voor starters die hun carrière in de mode willen beginnen, zijn er tal van functies beschikbaar die je kunnen helpen jouw vaardigheden te ontwikkelen en hun passie voor mode om te zetten in een succesvolle loopbaan. Hier zijn enkele van de beste startersfuncties van dit moment:

1. Junior Designer/Product Developer

Voor creatieve geesten is de rol van junior designer of product developer een droomstart. Je werkt samen met senior designers om nieuwe collecties te creëren, van het maken van schetsen en technische tekeningen tot het selecteren van stoffen en het bijwonen van pas sessies. Deze positie biedt waardevolle ervaring in het ontwerpproces en inzicht in de werking van een designteam.

Vacature: Technical Designer
Vacature: Product Developer Dames
Vacature: Assistent Product Developer

2. (Online) Marketeer

In de mode-industrie zijn er veel verschillende soorten banen binnen marketing. Een marketeer in de mode-industrie ondersteunt bij het uitvoeren van marketingcampagnes, sociale media strategieën en evenementen. Je helpt bij het creëren van content, het analyseren van de effectiviteit van campagnes en het onderhouden van de merkaanwezigheid online. Deze rol is perfect voor diegenen met een passie voor mode en sterke communicatievaardigheden.

Vacature: Creatieve Content Marketeer
Vacature: Junior Producer

3. E-commerce Coördinator

Met de verschuiving naar online winkelen is de rol van e-commerce coördinator cruciaal geworden. Je beheert de online winkel, optimaliseert de gebruikerservaring, analyseert verkoopgegevens en werkt aan digitale marketingcampagnes. Deze positie biedt een uitstekende kans om te leren over de digitale kant van de mode-industrie en kan leiden tot een carrière in e-commerce management.

Vacature: Junior Marketplace Specialist

4. Inside Sales/Back office

Als inside sales/back office medewerker speel je een cruciale rol in het ondersteunen van de verkoopafdeling. Je bent verantwoordelijk voor het verwerken van orders, het onderhouden van klantrelaties, en het coördineren van communicatie tussen verschillende afdelingen. Dit is een ideale startersfunctie voor diegenen die organisatorisch sterk zijn en interesse hebben in de commerciële kant van de mode-industrie. Je ontwikkelt vaardigheden in klantenservice, administratie en verkoopondersteuning.

Vacature: Customer Operations Assistent
Vacature: Inside Sales

5. Finance Assistent

Een finance assistent ondersteunt het financiële team bij het uitvoeren van dagelijkse boekhoudkundige taken zoals het verwerken van facturen, het voorbereiden van financiële rapporten en het bijhouden van financiële gegevens. Deze rol biedt een uitstekende mogelijkheid om inzicht te krijgen in de financiële kant van de mode-industrie en kan de basis vormen voor een carrière in financieel management.

Vacature: Allround Financieel Medewerker
Vacature: Finance Assistant

6. Sales Advisor

Als sales advisor werk je direct met klanten om hen te helpen bij hun aankopen en hen te adviseren over de nieuwste mode trends en producten. Je bent verantwoordelijk voor het leveren van uitstekende klantenservice, het behalen van verkoopdoelen en het onderhouden van de winkelpresentatie. Deze functie is perfect voor mensen met een passie voor mode en sterke communicatieve vaardigheden, en biedt de mogelijkheid om door te groeien naar hogere verkoop- en managementrollen.

Vacature: Sales Advisor 16/8 uur
Vacature: Sales Advisor 24 uur
Vacature: Verkoopmedewerker s.Oliver store Halfweg

Ben jij op zoek naar een baan in de mode-industrie? Wij kunnen jou helpen! Doe een open sollicitatie via deze link, en wij benaderen jou met vacatures die bij jou passen.