DISC Assessment

Een DISC-profiel is echt een must voor degene die zichzelf beter wil leren kennen en die graag makkelijker en effectiever wil samenwerken. Deze inzichten kan jij super goed gebruiken tijdens jouw zoektocht naar nieuw passend & uitdagend werk!

Herken jij dat?

 • Met de ene collega heb je aan een half woord genoeg, terwijl je met een andere collega het gevoel hebt dat jullie beide van een andere planeet komen? Hoe kan dat? Jij bent toch dezelfde persoon en doet niets anders.
 • Je merkt dat je niet goed uit de verf komt op je werk. Je hebt al vaker gedoe en irritatie met je baas, collega of partner. Het kost je veel energie en het levert de nodige frustratie op. De ene persoon wil alles tot in detail bespreken en overwegen, terwijl de ander houdt van actie en alleen kijkt naar de grote lijnen. Om gek van te worden… zeker wanneer het noodzakelijk is dat jullie samenwerken.

Zou het niet fijn zijn als:

 • Je beter inzicht hebt in je eigen manier van handelen en communiceren. En het effect hiervan op een ander.
 • Je gedrag laagdrempelig bespreekbaar kan maken vanuit gedragsvoorkeuren.
 • Je weet hoe je zelf beter uit de verf kan komen en je effectiviteit kan vergroten omdat je de ander beter kan inschatten en weet hoe je hem of haar kan bereiken.
 • Ontdek hoe je gedrag tegenover anderen en de dingen die je dagelijks doet worden voorspeld door de vier DISC-gedragsvoorkeuren. Dit kan eenvoudig met deze DISC-assessment van SAS Coaching.

Na het volgen van dit assessment weet jij precies:

 • Hoe het DISC-model werkt en hoe jij het voor jou kan laten werken
 • Wat jouw eigen gedragsvoorkeur is en hoe je daarmee je eigen effectiviteit kan vergroten
 • Wat jouw energie geeft en wat jouw stressoren zijn
 • Hoe jij makkelijker en effectiever kan samenwerken met anderen

Wat houdt het assessment precies in?

 • Er wordt een persoonlijk DISC WORKPLACE profiel voor jou gemaakt: Dit is een uitgebreid verslag van jouw gedragsprofiel, jouw sterke punten en je valkuilen
 • Je krijgt een online uitleg over het DISC-model, dit webinar kan je op je eigen moment bekijken. (30 min)
 • Je krijgt een persoonlijke uitleg en toelichting op jouw DISC WORKPLACE profiel; in dit gesprek gaan we uitgebreid in op jouw profiel, wat jouw energiegevers en stressoren zijn en hoe jij jouw effectiviteit kan vergroten. (75 min)

Vergroot je zelfkennis en inzicht. Boek nu jouw DISC-assessment:
Investering à € 247,-
Dit assessment wordt gegeven door Saskia Josephy van SAS Coaching
Locatie Amersfoort of online

“ Ik heb bij Saskia een coaching traject gevolgd. Saskia is een warm, oprecht en fijn persoon. Door de fijne gesprekken, het luisteren en de juiste punten aan te kaarten heeft ze mij enorm geholpen mijn rust en energie weer terug te krijgen en alles weer een beetje op een rijtje te krijgen in mijn hoofd. Heel belangrijk voor mij om weer vooruit te kunnen. Ik had het zonder Saskia niet gekund.

Tevens het DISC-assessment gedaan bij Saskia, een aanrader. Heel nuttig in het begrijpen van mijn eigen gedrag en gevoel en bovendien dat van anderen.”

Wat is DISC?

Het DISC-model brengt voorkeursgedrag enhun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. De DISC-beschrijvingen geven in begrijpelijke taal inzicht in gedrag en communicatie. Uit onderzoek blijkt dat gedragskenmerken kunnen worden gegroepeerd in vier persoonlijkheidsstijlen. Mensen met vergelijkbare stijlen vertonen specifieke gedragskenmerken die gebruikelijk zijn voor die stijl. De letters D, I, S en C vertegenwoordigen de vier persoonlijkheidsstijlen: Dominant, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus.

Hoe wordt het DISC-profiel gemaakt?

Je maakt een online-vragenlijst (duurt 20 minuten) om jouw persoonlijke gedragsvoorkeur te bepalen. Het is geen test en er zijn geen goede of foute antwoorden of profielen. Alle profielen zijn even waardevol.
N.a.v. deze vragenlijst wordt jouw profiel opgemaakt. In je profiel staat precies beschreven wat jouw voorkeursstijl is. Wat je kwaliteiten en je valkuilen zijn. Waar je op kan letten bij je communicatie naar anderen.

Terug naar vorige pagina