Mode & styling cursussen

Ambieer je een carrière binnen Mode en Styling? En wil je binnen een korte tijd kennis opdoen? Bij de NL Mode Academie kan je diverse cursussen volgen op het gebied van mode en styling.

Cursussen

Imago styling

Bij Imago Styling komen trends, mode, stijl en persoonlijkheid samen.
Vind je het een uitdaging om mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Vind je het fijn om iemand anders er fantastisch uit te laten zien en te laten stralen? En hou je ervan om anderen te inspireren tot het verkrijgen van een positief zelfbeeld en uitstraling? Dan is een carrière als Imago Stylist écht iets voor jou. Tijdens deze cursus krijg je niet alleen praktijkgerichte opdrachten, maar krijg je ook informatie van succesvolle professionals uit het vak.

De cursus imagostyling is zo opgezet dat je alle opgedane kennis en vaardigheden direct kunt toepassen in de praktijk. Je gaat aan de slag met garderobe checks, imago’s analyseren en aanmeten aan de persoon. Je leert trends op te pakken en te integreren in je stylingadvies. En je leert om figuuranalyses en kleuranalyses te maken. Na het volgen van de cursus Imago Styling bij NL Modeacademie ben je in staat mode-, kleding-, kleur- en stijladvies te geven. Wil je stylist worden, dan heb je met deze cursus een goede basis. Kortom; je leert alle tools om als Imago Stylist en Personal Shopper een succesvolle carrière te starten.

 

Duur cursus 9 dagen (1 per week)
Investering € 1750,-
Locatie Amstelveen of Eindhoven
Startdata Januari, April, September en November

Mode styling oriëntatie cursus

Heb je een passie voor mode en droom je ervan om voor een bekend magazine of merk te gaan werken? Wil je modeontwerper worden of je eigen modemerk opzetten?

Deze Mode Oriëntatie Cursus laat je kennis maken met de verschillende werkvelden binnen de Mode. De vakgebieden: Stylist, Designer, Influencer, Content Creator en Imago Stylist komen allemaal aan bod.

We gaan samen met jou op zoek naar je unieke talent. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor een vervolgopleiding. Bijvoorbeeld voor ontwerper of een fashion stylist opleiding. Ben je erachter gekomen dat je de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt en weet je niet zo goed wat je wilt en welke studie bij je past? Wij helpen je verder.

Ben je benieuwd wat het stylingvak nu echt inhoudt? En wil je ontdekken of het iets is voor jou? Wellicht is de cursus oriëntatie styling geschikt voor jou.

 

Duur cursus 9 dagen (1 dag per week)
Investering € 1.750,–
Locatie Amstelveen
Startdata Januari, April, September en November

Cursus eigen bedrijf opzetten

Je staat aan het begin van je eigen business, en hebt hier begeleiding bij nodig. Hoe zet je een eigen bedrijf op? Deze cursus gaat in op de belangrijkste aspecten die je tegenkomt bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Wat leer je?

 1. Eigen bedrijf of ZZP’er?
 2. Bedrijfsvormen en juridische rechtsvormen
 3. Welk product of dienst bied je aan? Welke niche?
 4. Bedenk een unieke bedrijfsnaam
 5. Kvk
 6. BTW
 7. Administratie bijhouden en bewaarplicht
 8. Unique selling point
 9. Unique buying reason
 10. Offertes
 11. Facturen
 12. Elevatorpitch

 

Duur cursus 5 dagen
Investering € 475,-
Locatie Amstelveen
Startdata Januari, Maart, Mei, September, November

Over NL Mode Academie

Yvette Blom is oprichter en mede-director bij Summerfashionlab en NL Mode Academie, waar zij al jaren aanstormend talent traint en coacht. Tevens is Yvette werkzaam als studiekeuze coach en business coach.

Na 26 jaar als ontwerpster, trendwatcher, en concept stylist binnen de fashion-industrie te hebben gewerkt, is Yvette gestart aan een carrière als coach. Zo werkte Yvette door de jaren heen voor o.a. Claudia Sträter, Stylefair, Apple Store, Intersport en vele andere merken. Na deze carrière besloot Yvette om haar kennis en ervaring te delen met nieuw talent, wat zij als docent bij meerdere onderwijsinstellingen en fashion opleidingen heeft weten op te zetten.

Ondertussen is het haar passie geworden om haar kennis, ervaringen en enthousiasme te delen met studenten. Het coachen van studenten & startende ondernemers zou zij niet meer willen missen.

Yvette is altijd up-to-date en dicht bij het bedrijfsleven blijven staan. Door deze reële kijk op de fashion-industrie kan zij jong talent op een betrokken, inspirerende en deskundige manier leren, adviseren en coachen. Yvette volgt alle trends & ontwikkelingen op de voet, heeft een groot netwerk en onderhoud nauwe contacten met bedrijfsleven, stylisten, influencers & vele anderen.

Tevens is NL Mode Academie geaccrediteerd tot erkend leerbedrijf.

Reviews

“Boost voor je carrière”

Deze opleiding is een goede stap naar je verdere carrière.

-

“Leerzaam, uitdagend en fijne begeleiding”

Trendwatching en de fashion shoot vond ik hele leerzame vakken, en aan de fashion shoot heb ik ook veel plezier beleefd. Het niveau van de opleiding is uitdagend, maar wel haalbaar door de fijne begeleiding.

-

“Ervaren docenten”

NL Mode Academie is een leuke opleiding dat je verder helpt met wat je wil en jezelf laat ontdekken. De docenten zijn ervaren en laten je  verdiepen in het vak.

-

Neem contact op

Heb je interesse in het volgen van een cursus of heb je vragen? Neem contact op met NL Mode Academie via onderstaand formulier.