Graphic Design cursussen

Design programma’s zoals Adobe InDesign, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator zijn voor sommige functies in de mode industrie een vereiste. Een designer moet bijvoorbeeld goed kunnen werken met Adobe Illustrator en voor iemand in marketing is het een grote pre als je overweg kan met InDesign en/of Photoshop.  Daarom bieden wij de mogelijkheid voor al onze kandidaten om een cursus Adobe InDesign, Photoshop en/of Illustrator te volgen via een van onze partners. Bekijk alle mogelijkheden hieronder.

Adobe InDesign

InDesign is de laatste jaren uitgegroeid tot dé standaard voor DTP en vormgeving.  Adobe InDesign is hét opmaakprogramma, waarmee je allerlei publicaties zoals advertenties, folders, nieuwsbrieven, kranten, tijdschriften en boeken maakt. Je kunt aantrekkelijke lay-outs maken voor drukwerk of digitale distributie met InDesign. Een veelgevraagde vaardigheid op de arbeidsmarkt.
In de cursus Adobe InDesign leer je mogelijkheden en technieken. Je leert om met materiaal te ontwikkelen dat bestaat uit één of meerdere pagina’s met tekst en eigen gekozen typografie en stijlen. Ook het toevoegen van Word-bestanden en afbeeldingen in documenten komen aan bod. We leren je alles wat je moet weten om een goede indruk achter te laten bij je eerste werkproces achter de computer binnen de mode-industrie.

Adobe Photoshop

Photoshop is het paradepaardje van Adobe, en niet voor niets. Het beeldbewerkingsprogramma is enorm populair. Photoshop is een grafisch programma waarmee je foto’s en ander digitaal materiaal via de computer kunt bewerken. Wil jij foto’s leren bewerken met Photoshop? Lichteffecten en filters toevoegen? Of heb je al enige kennis, maar wil je dit graag eens opfrissen? Of wil je juist een extra level hoger aan de slag met Photoshop? In deze Photoshop cursus, leer je verschillende technieken die je kan toepassen bij het bewerken van prints, artworks en bewerken van foto’s.

In deze cursus Photoshop leert Vincent jou de belangrijkste mogelijkheden van het opmaakprogramma Adobe Photoshop.  Je leert foto’s retoucheren, objecten vrijstaand maken, werken met lasso’s en werken met lagen. Na afloop van de cursus kun je je beeldmateriaal professioneel bewerken, beoordelen, en op de juiste manier opslaan. Je weet waar je rekening mee moet houden wanneer je ontwerpt voor drukwerk of voor het web.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een grafisch programma voor dtp-ers, illustratoren en grafisch ontwerpers. Illustrator kun je gebruiken om technische tekeningen, illustraties of andere grafische producten te maken. In deze cursus Illustrator leer je professionele ontwerpen te maken, zoals logo’s, belettering, visualisaties en illustraties. Je wordt in de training klaargestoomd met de basismogelijkheden van dit tekenprogramma en wat Illustrator te bieden heeft voor jouw vak!

Maak kennis met de interface van Illustrator en leer in deze training vectorieel tekenen met behulp van de standaardvormen en de pen. Leer werken met ankerpunten, handgrepen, paden en richtingslijnen en voeg bovendien kleuren, filters, patronen en effecten toe om tot de prachtigste resultaten te komen. Bovendien leer je om bestanden geschikt te maken voor afdrukken en je werk exporteren onder verschillende bestandsformaten zoals PDF, JPEG, GIF of PNG opslaat.

Vincent leert jou alles wat je moet weten om een goede indruk achter te laten bij je eerste werkproces achter de computer binnen de mode-industrie. Aan het einde van de cursus kan je een werktekening maken met al het toebehoren, stiksels, flatlocks, ribknit, trimmings en stofaanduidingen. We combineren bij de trainingen onze persoonlijke mode ervaring met oefeningen uit zelf geschreven materiaal. De oefeningen zijn modegericht.