CLO3D Cursus modeontwerp voor beginners

Welkom in de spannende wereld van 3D-modeontwerp! In deze gepersonaliseerde spoedcursus ga je snel van geen idee naar zelfverzekerd zonder tijd te verspillen. Leer hoe CLO wordt gebruikt, de geavanceerde software waarmee je verbluffende virtuele kledingstukken kunt maken met behulp van digitale stoffen, patronen en prints. We laten je zien hoe je avatars kunt personaliseren, kledingstukken kunt downloaden en kunt experimenteren met materialen. Je leert zelfs hoe je collages en video’s maakt om je ontwerpen te laten zien en hoe je afbeeldingen met een hoge resolutie exporteert voor je portfolio, sociale media en contentmarketing.

Duur cursus: één sessie van 3 uur
Investering: € 375 exclusief BTW (voor studenten: €275)
Locatie: werkplaats Amsterdam of bij u op locatie tegen meerprijs afhankelijk van de afstand
Startdata: Op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag

Voor wie is deze cursus?

De cursus is ideaal voor mode-afgestudeerden, mode liefhebbers en modeprofessionals die hun vaardigheden willen uitbreiden en hun carrièremogelijkheden in de mode-industrie willen verbeteren. Er is geen voorkennis vereist voor deze cursus, hoewel digitale vaardigheden noodzakelijk zijn en kennis van beeldbewerking zal ook helpen. Aan het einde van deze cursus heb je een goede introductie tot 3D-modeontwerp en ben je klaar om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Waarom 3D modeontwerp?

Stap in de toekomst van mode met 3D-ontwerp met behulp van CLO3D software! Met dit innovatieve programma kun je virtuele prototypes maken, experimenteren met digitale stoffen, prints en kleuren toepassen op kledingstukken, terwijl je ze visualiseert op een avatar. Bovendien je kunt tijd en materiaal besparen door fysieke patronen te maken op basis van 3D-ontwerpen. Virtueel modeontwerp kan worden toegepast in een breed scala van functies in de mode-industrie, waaronder modeontwerp, patroon maken, productontwikkeling, marketing, contentcreatie, en verkoop. Ben je klaar om je aan te sluiten bij de voorhoede van modeontwerp?

Cursusinhoud

Deze CLO-basiscursus is een persoonlijke sessie van 3 uur en omvat een extra online bijeenkomst van 1 uur om u te helpen bij het installeren van de software en het introduceren van de belangrijkste digitale modeconcepten.

Inhoud:

 • Inleiding tot het programma en de interface
 • Tools en navigatie in de 3D en 2D-ruimte
 • Materialen en poses van avatars laden en personaliseren
 • Download digitale kleding bestanden om te gebruiken en te experimenteren
 • Inleiding tot gereedschappen voor het maken van patronen
 • Patronen opsporen en importeren
 • Basis naaifuncties om kledingstukken te maken
 • Digitale stoffen en prints, materiële soorten en eigenschappen
 • Achtergrond styling
 • Creatie van collages en snelle draaivideos
 • Creaties van afbeeldingen met een hoge resolutie voor publicatie
 • Bestanden opslaan en exporteren in verschillende formaten

Wat ga je leren?

Door deze cursus te volgen, krijgt je de nodige vaardigheden en kennis om de CLO-software voor 3D-modeontwerp te gebruiken. Je krijgt ook inzicht in de volledige workflow voor het maken van digitale kleding. Contentmakers kunnen afbeeldingen en video’s maken van hun virtuele kledingstukken en kledingontwerpers kunnen hun ontwerpen testen en experimenteren terwijl ze tijd en materiaal besparen. Mode afgestudeerden en jonge professionals zullen klaar zijn voor de arbeidsmarkt die deze vaardigheden vereist en ervaren modeprofessionals zullen hun vaardigheden kunnen bijwerken en hun praktijk kunnen verrijken. Alle leerlingen krijgen een basisset kledingstukken om hun eigen digitale kleerkast op te bouwen. De cursus omvat ook begeleiding op marktplaatsen om kant-en-klare kledingstukken te vinden en een selectie van samengestelde educatieve video’s om zelfstandig te blijven leren.

Unieke kans

Ervaar een gepersonaliseerde en efficiënte manier van leren. Onze live één-op-één-sessies, zowel persoonlijk als online beschikbaar, garanderen een unieke leerervaring. Geen tijd meer verspillen aan eindeloze YouTube tutorials. Deze cursus zal je kennis van de software een vliegende start geven en de aandacht geven die je verdient. Je krijgt de kans om vragen te stellen en in je eigen tempo te leren, zonder op andere studenten te hoeven wachten of vooraf opgenomen lessen door te klikken. Bedrijven en organisaties kunnen ook groepstrainingen voor 2-10 personen op locatie aanvragen en de inhoud aanpassen aan hun wensen.

Over Giancarlo

Giancarlo Pazzanese zal jouw CLO-leraar zijn. Giancarlo is modeontwerper en diversiteits- en inclusieconsulent in Amsterdam. Momenteel geeft hij les in de opleiding Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in modecommunicatie, visuele merchandising, modegeschiedenis en recentelijk 3D-modeontwerp.

Giancarlo is zowel modedocent als ontwerper met zijn eigen 3D-modemerk. In 2020 lanceerde hij een digitale capsulecollectie op DressX na een uitdaging van 15 maanden om te stoppen met het consumeren van fysieke kleding. In 2021 ontving hij de Parsons + Digital Fashion Scolarship voor Digital Fashion.

Door zijn master Education & Innovation is hij op zoek gegaan naar nieuwe onderwijsmethoden zoals design thinking en blended learning. In zijn lezingen en creatieve werk integreert hij sociale, culturele en politieke kwesties zoals genderfluïditeit en gelijkheid, en kritisch denkvermogen. Hij kijkt er naar uit om jou te helpen de vaardigheden te verwerven die je nodig hebt om te gedijen in modeontwerp.

Neem contact op

Heb je interesse in het volgen van een 3D Fashion Design cursus of heb je vragen? Neem contact op met Giancarlo via onderstaand formulier.