OPUS

OPUS is een Europees modemerk dat deel uitmaakt van het grotere mode netwerk Simplicity. Onder Simplicity vallen de succesvolle modemerken OPUS en Someday. Voor Simplicity betekent netwerken het best in elkaar naar boven halen. Bijvoorbeeld, expertise met passie, nieuwsgierigheid met ervaring, intuïtie met innovatie, creativiteit met technologie, mensen met mensen. Dit doet Simplicity in alle gespecialiseerde teams en over alle locaties.

Het begon allemaal in de herfst van 2000 met het idee om echt goede broeken te maken onder het merk OPUS. Aangemoedigd door het grote succes ontwikkelde het merk uiteindelijk het idee voor complete collecties – en voor een nieuw modemerk. In 2015 werd het merk Someday opgericht en waagden ze zich in het premium segment. Vandaag de dag is Simplicity marktleider in het segment Moderne Vrouwen. De collecties worden verkocht via de online shop en bij meer dan 2.000 retail partners in heel Europa – zowel online als offline. Het is een prachtig succesverhaal om trots op te zijn, maar Simplicity is nog niet klaar om te ontspannen. Het bedrijf zal in de toekomst blijven voortbouwen op het potentieel van hun merken. En daarvoor hebben ze altijd nieuw talent nodig.

Employee benefits

  • Internationale werkomgeving
  • Innovatief bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden
  • Prettige en snelle communicatie door een lage mate van hiërarchie
  • Fijne secundaire voorwaarden met o.a. een pensioensregeling
  • Leaseauto (bij buitendienst functies)
  • Uitdagende werkomgeving met veel zelfstandigheid en ruimte voor eigen initiatief

Het team

Een baas met een superioriteitscomplex, rigide hiërarchieën, elleboogmentaliteit. Daar is geen plaats voor bij Simplicity. In plaats daarvan streeft het bedrijf ernaar open en eerlijk te zijn in de manier waarop ieder met elkaar omgaat. Ze tonen waardering voor de verscheidenheid aan capaciteiten en perspectieven van de in totaal 550 medewerkers in veel verschillende teams. Het bedrijf is onderverdeeld in de teams Creatives, Sales, Retail, IT, Logistics en People & Finance. In Nederland bestaat het team voornamelijk uit Sales medewerkers (backoffice, account managers), werkzaam vanuit de showroom in Amsterdam, en Retail medewerkers bij de eigen OPUS winkels.

Hoofkantoor en showrooms

Het prachtige Simplicity hoofdkantoor is gevestigd in Oelde, in een rustgevend park nabij Münster. Het state-of-the-art kantoor is zo ontworpen dat het inspireert en rust geeft. Daarnaast heeft Simplicity een Fashion & Design studio in Hamburg waar de creatieve afdeling is gevestigd. Verder heeft Simplicity verschillende showrooms verspreid over Duitsland en Europa. In Amsterdam is de showroom gevestigd in het WTC. Dit is de plek waar de retail partners komen om de nieuwe collecties te bekijken. Het interieur matcht ook direct met de merkwaarden. Veel hout, steen en beton creëren een ruimtelijke omgeving. De ruimtes zijn ook zo opgezet dat het een fijne plek is om te werken.

Vacatures van OPUS

Werken bij OPUS? Wij hebben meerdere vacatures openstaan. Bekijk alle vacatures hier. Staat er geen vacature bij die bij jou past? Doe dan een open sollicitatie via deze link!