Shoeby x Monica Geuze

30 oktober 2023

Vol trots lanceren Shoeby en Monica Geuze hun allereerste gezamenlijke collectie. Eentje vol oversized basics en stunning statements – iconic pieces, geïnspireerd op haar persoonlijke stijl. Lucky you! Want als iemand weet hoe ze haar onmiskenbare gevoel voor stijl moet uiten, dan is het wel Monica!

Monica’s liefde voor supercomfortabele basics en opvallende statement items loopt als rode draad door de collectie, waarvan je de dertien items naadloos met elkaar én afzonderlijk combineert. “Van top tot teen in statement items, een lookje met heerlijke basics of the best of both worlds,” aldus Monica. De collectie weerspiegelt een dag in het leven van Monica. “Van een ochtend op het schoolplein en een middag op kantoor tot een chique diner of of feestje in de avond: met de veelzijdige items uit de nieuwe collectie stel je voor iedere gelegenheid de perfecte outfit samen.”

Beautiful basics

Een fijn gebreide zwarte longsleeve, een cropped poplin blouse, een wide leg denim met eindeloze stylingsopties en een chunky roze knit. The perfect (not so) basics die dit najaar in je garderobe moeten hangen volgens Monica – en het liefst ook nog oversized! Het witte T-shirt is daar een perfect voorbeeld van. Nog voordat de samenwerking met Shoeby rond was, bleek Monica al op slag verliefd te zijn op

de luxe kwaliteit en ruimvallende fit ervan. “Vanaf dat moment wist ik dat basics en oversized fits onmisbaar waren in mijn collectie,” vertelt ze. “Een basic outfit saai? Als het aan mij ligt niet!”

Met de herfst om de hoek is een tijdloze jas een season essential. “We kozen voor een klassiek trenchcoat model – mijn all time favourite,” aldus Monica. “Alleen is deze nét even wat specialer doordat de wollen jas extra lang is en sophisticated schoudervullingen heeft.” Diezelfde power shoulders komen terug in de cropped blazer; in combinatie met de boxy fit creëer je met dit item een gestroomlijnd silhouet. Of je hem nu styled met low waist denim of een high waist pantalon.

Stunning statements

Tegenover de musthave basics staan een aantal statement items die precies de juiste dosis glamour geven aan je alledaagse looks! “De feather top met veren in overvloed en afneembare schouderbandjes is een van mijn persoonlijke favorieten,” vertelt Monica.

“Deze flirty top combineer ik met de zwarte pantalon en hoge hakken voor een sexy avondlook of met een wijde jeans voor een casual twist.” Ook de metallic pants verrast je met haar vele stylingopties: van street style casual tot festive chic. “En laten we de jacquard top en jurk vooral niet vergeten. Dankzij de roze bloemenprint, iconic pofmouwen en het slanke silhouet haal jij hiermee ongetwijfeld de inner muse in jezelf naar boven.” Over stunning fashion statements gesproken, een Monica-look is niet compleet zonder opvallende sieraden. “Hoe geweldig zijn de hartvormige strass oorbellen?! Daarmee style je iedere day to night look schitterend af.”

Mark your calendar!

De allereerste Shoeby x Monica Geuze collectie shop je vanaf vrijdag 20 oktober in alle Shoeby- stores en op www.shoeby.nl. De meeste items zijn verkrijgbaar in XS tot en met XL, met uitzondering van het oversized T-shirt, de cropped blazer en de trenchcoat die in combinatiematen verschijnen. Staat de trenchcoat of de top met veren op jouw wish list? Let op, deze zijn in geselecteerde winkels te koop.