Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze werkwijze, solliciteren, vacatures of een ander onderwerp?

Misschien staat jouw antwoord wel hieronder! Toch niet gevonden? Dan kun je ons een e-mail sturen via onze contactpagina.

 • Hoe solliciteer ik op een vacature?

  Je kunt op verschillende manieren solliciteren op een vacature:

  1. Je kunt direct het solliciatieformulier onder de vacature invullen en verzenden
  2. Of met je LinkedIn profiel solliciteren in de vacature
  3. Daarnaast kun je een eigen profiel aanmaken. Als je dit hebt gedaan onthoud de website jouw gegevens en staan deze al ingevuld in het formulier als jij wilt solliciteren
  4. Ook kun je onze app downloaden via overal en wanneer jij wilt solliciteren met je mobiele telefoon. De app is beschikbaar in de Google Playstore en in iTunes.
 • Hoe kan ik een open sollicitatie versturen?

  Staat er momenteel geen passende mode vacature open? Stuur dan via deze link een open sollicitatie en wij gaan kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

 • Hoe kan ik zien of een vacature nog actief is?

  Alle vacatures die op onze website staan zijn actief. Bekijk hier ons actuele vacature overzicht.

 • Hoe groot mag een bijlage zijn?

  Je kunt bij ons tot max 5 MB per bijlage (een cv, portfolio of motivatiebrief) uploaden en versturen met je sollicitatie.

 • Hoe weet ik of mijn sollicitatie succesvol is verzonden?

  Je krijgt altijd een bevestiging per e-mail als je hebt gesolliciteerd op een vacature of een open sollicitatie hebt verstuurd en het formulier succesvol verzonden is. Heb je geen bevestiging ontvangen? Dan is de kans groot dat wij jouw sollicitatie niet hebben ontvangen. Bel dan voor de zekerheid eerst naar ons kantoor 071 – 512 33 37

 • Hoe snel krijg ik reactie op mijn sollicitatie?

  Wij streven er naar om binnen 1-2 werkdagen te reageren op de sollicitaties die wij binnen krijgen.

 • Hoe schrijf ik me in bij Fashion Solution?

  Je kunt je inschrijven bij Fashion Solution door te solliciteren op een vacature of een open sollicitatie te versturen. Jouw gegevens worden opgeslagen in onze database en ons team gaat kijken of we jou kunnen bemiddelen. Als dat zo is, dan nodigen we je uit voor een intake gesprek bij ons op kantoor. Daarnaast kun je een eigen profiel aanmaken waar jij je sollicitaties en gegevens kunt beheren.

  Omdat Fashion Solution een specialist in fashion is, kun je alleen bij ons solliciteren als je mode werkervaring of een mode opleiding hebt gevolgd. Kijk voor meer informatie bij onze werkwijze

 • Zijn er kosten aan verbonden om me bij Fashion Solution in te schrijven?

  Er zijn geen kosten aan verbonden om jezelf als kandidaat in te schrijven bij Fashion Solution. Maak snel je eigen account aan en beheer je eigen gegevens, bekijk het vacature overzicht of stuur een open sollicitatie.

 • Kan ik bij jullie langskomen op kantoor voor een intakegesprek?

  We ontvangen graag eerst jouw cv via een directe of open sollicitatie via de website. Als we jouw cv hebben ontvangen gaan we deze beoordelen en koppelen we je aan één van onze recruiters. Je ontvangt van ons via de mail een bevestiging van je sollicitatie en of we je uitnodigen voor een intakegesprek bij ons op kantoor.

  Lees hier de werkwijze van Fashion Solution

 • Wat doet Fashion Solution precies?

  Fashion Solution is een werving & selectie bureau in de mode- en lifestylebranche. Dat betekent dat wij vacatures van opdrachtgevers (merken, private labels, agenturen, retail organisaties, importeur, detaillisten, enz.) online op onze website plaatsen en de geschikte kandidaat gaan zoeken. Dit doen we via onze database en sollicitaties die binnenkomen via de vacature die online staat. Wij bemiddelen kandidaten en opdrachtgevers in de mode- en lifestylebranche en werken op basis van ‘No Cure, No Pay’.

  Lees onze werkwijze voor de complete uitleg en bekijk al onze openstaande mode vacatures

 • In welke vakgebieden bemiddelen jullie?

  Wij zijn een compleet werving & selectie bureau en bemiddelen dan ook in diverse vakgebieden op MBO, HBO en WO niveau, van starter- tot management functies:

  1. Styling & Design
  2. Inkoop & Productie
  3. Commercieel
  4. Visual Merchandise
  5. Retail
  6. Marketing & E-commerce
  7. HRM
  8. Logistiek
  9. CadCam & Patronen
  10. Administratief & Office

  Bekijk al onze openstaande mode vacatures

 • Hoe maak ik mijn eigen profiel aan en wat kan ik hiermee?

  Je kunt rechtsboven in de website bij Inloggen/Registreren een eigen profiel aanmaken. Als jij je eigen profiel hebt aangemaakt heb je de volgende extra mogelijkheden:

  • NAW-gegevens beheren
  • Recent cv, portfolio, pasfoto en motivatie uploaden en opslaan
  • Lopende en opgeslagen sollicitaties bekijken
  • Vacature alert instellen
  • Aanmelden voor cursussen en workshops
  • Aan- en afmelden voor de nieuwsbrief
 • Waarom worden er geen namen van opdrachtgevers op de website vermeld?

  De vacatures op onze website zijn vaak discreet. Wij vermelden de naam van de opdrachtgever pas aan onze kandidaten als je bij ons op intakegesprek bent geweest.

 • Hoe weet ik welke recruiter de contactpersoon voor een vacature is?

  Onderaan elke vacature staat de foto + gegevens van de recruiter die de vacature beheert. Als je vragen hebt over een specifieke vacature kun je het beste de desbetreffende recruiter direct contacten via de mail of het mobiele nummer.

  Bekijk het Fashion Solution Team
 • Ik ben op zoek naar een stage in de modebranche, hebben jullie die ook?

  Ja! We hebben onze eigen stagebank, namelijk www.modestage.nl. Opdrachtgevers plaatsen hier hun openstaande stages en jij kunt direct solliciteren. Lees de stage omschrijving goed door en solliciteer alleen als jij aansluit op het stageprofiel. Wij sturen jouw cv door naar de opdrachtgever en deze neemt daarna zelf contact met je op om je te laten weten of je in aanmerking komt voor de stage.

  Of download de app van Modestage.nl in de Google Playstore of iTunes

 • Kan ik als werkzoekende ook solliciteren op een stage?

  Nee, als werkzoekende kun je niet in aanmerking komen voor een stage via modestage.nl. Ook niet als je alleen maar werkervaring wilt opdoen. Als je geen studie volgt is de opdrachtgever namelijk verplicht jou het minimum loon te betalen i.p.v. een stagevergoeding. Ook ben je niet verzekerd tijdens de stage, als je student bent, ben je automatisch via jouw school verzekerd.

 • Ik ben een starter in de modebranche, hebben jullie functies voor mij?

  Ja! Fashion Solution bemiddelt ook in starter functies. Je kunt de vacatures in het vacature overzicht filteren op aantal jaren werkervaring. Of stel direct een job alert in.

 • Ik ben op zoek naar een Management/Directie functie, kan Fashion Solution mij daarbij helpen?

  Ja! Fashion Solution bemiddelt ook in management/directie functies. Je kunt de vacatures in het vacature overzicht filteren op aantal jaren werkervaring. Of stel direct een job alert in.

 • Openstaande vacatures bij Fashion Solution zelf?

  Nee, op dit moment hebben we geen openstaande vacatures bij ons op kantoor.

  Kijk voor alle openstaande vacatures bij onze opdrachtgevers in het vacature overzicht.

 • Ik wil graag meer informatie over de computer workshops Illustrator, InDesign, Photoshop en/of Canvas, bij wie moet ik hiervoor zijn?

  Lees hier meer over onze computer cursussen Illustrator, InDesign, Photoshop en Canvas.

  We hebben ook workshops op het gebied van solliciteren, portfolio en LinkedIn.

 • Hoe kan ik me uitschrijven bij Fashion Solution?

  Klik op deze link om je uit te schrijven bij Fashion Solution. Mocht jij je in de toekomst weer willen inschrijven dan kun je via de website solliciteren en je cv sturen.

 • Contact?

  Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen en te versturen. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Kijk dan in het vacature overzicht en solliciteer direct online op een vacature. Jouw sollicitatie komt dan terecht bij de recruiter die de vacature beheert en hij/zij kan heel gericht kijken of je in aanmerking komt voor de vacature.

  Staat er momenteel geen passende vacature open? Stuur dan een open sollicitatie.

  facebooklinkedintwittergooglepluspinterest

 • Wat is het adres van jullie kantoor?

  Cruquiuskade 247
  1018 AM Amsterdam

  info@fashionsolution.nl
  071-5123337