Historie

Onze Geschiedenis

In 1998 was het Francina van den Berg duidelijk dat veel kandidaten niet wisten wat ze in de modebranche konden verwachten. Ze zag ook dat opdrachtgevers de juiste kandidaten niet konden vinden. Zo is Fashion Solution in 1998 ontstaan, momenteel werken we met meer dan 5.000 verschillende modebedrijven en hebben we een database van meer dan 40.000 kandidaten uit de modebranche. Het team bestaat uit 2 recruiters, een marketing coordinator en algemeen directeur.  In al die jaren hebben we niet stil gezeten:

januari2019

Fashion Solution heeft een nieuwe eigenaar

Per 1 januari 2019 heeft Peter de Kok Fashion Solution volledig overgenomen van Francina. Peter de Kok is de nieuwe eigenaar van het bedrijf.
april2018

De werving & selectie is overgenomen

In april 2018 heeft Peter de Kok de werving & selectie overgenomen, omdat Francina zich volledig is gaan focussen op de Business Coaching met haar nieuwe bedrijf, Master Your Business Moves. Met Master Your Business Moves helpt en ondersteunt Francina ondernemers in het opzetten en laten groeien van hun bedrijf. Bekijk de website van Master Your Business Moves.
januari2015

Francina start met Business Coaching

In januari 2015 is Francina gestart haar Business Coaching bedrijf, Master Your Business Moves. Met Master Your Business Moves helpt en ondersteunt Francina ondernemers in het opzetten en laten groeien van hun bedrijf. Bekijk de website van Master Your Business Moves.
oktober2013

Lancering nieuwe website

Op 31 oktober is de nieuwe website, inclusief mobiele website, live gegaan! Naast solliciteren op openstaande mode vacatures, kunnen kandidaten op de nieuwe website een eigen profiel aanmaken en opdrachtgevers kunnen een kijkje nemen in onze database!
augustus2013

APP Fashion Solution Live

In augustus 2013 is onze Fashion Solution App live gegaan. De app is beschikbaar in de Google PlayStore en iTunes. Met deze app kunnen onze kandidaten waar en wanneer ze willen via hun mobiel solliciteren op onze openstaande mode vacatures.
juni2013

Lid van de NBBU

Door dit lidmaatschap zijn wij verbonden aan de NBBU en zijn er voor onze klanten geen risico’s om een kandidaat via Job Creation (onze BV voor uitzenden van kandidaten) in te lenen. Wij kunnen als enige werving & selectie bureau in de modebranche maximaal 3 jaar lang kandidaten uitzenden.
december2011

Verhuizing van Leiden naar Amsterdam

Na 13 jaar in Leiden te hebben gezeten zijn we in december 2011 verhuisd naar ons pand in Amsterdam op de Cruquiuskade.
juli2010

Social Media

In juli 2010 is Fashion Solution gestart met haar aanwezigheid op diverse social media. Naast vacatures plaatsen we hier foto’s en nieuws! Volg ons bijvoorbeeld op Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest.
juli2009

Sollicitatiegids

In 2009 brachten we de eerste editie van de Fashion Sollicitatiegids uit, we zijn nu 5 edities verder! Deze gids staat boordevol tips & trucs voor studenten en starters in de mode- en lifestylebranche.
juli2008

Modefabriek

In 2008 stond Fashion Solution voor het eerst met een stand met Dutch Talent Designers op de Modefabriek. Dit hebben  we herhaald in 2009, 2010 en 2011.
maart2007

Dutch Talent

Sinds 2007 geeft Fashion Solution de Dutch Talent Gids uit. Hierin presenteren we ‘jong’ Nederlands ontwerp talent. De gids is uitgebracht in 2007, 2008, 2009 en 2010.
juli2006

Lancering Modestage.nl

In juli 2006 is Modestage.nl opgericht. Hier kunnen mode en lifestyle studenten online zoeken en solliciteren op mode stages. Opdrachtgevers kunnen hier hun modestages plaatsen.
april1998

Fashion Solution opgericht

Francina van den Berg richt Fashion Solution op.