De Top 10 Modebanen van 2024

15 april 2024

Als je droomt van een carrière in de mode, wil je natuurlijk weten welke banen het meest gewild zijn en welke kansen er zijn om je carrière naar een hoger niveau te tillen. In dit artikel zullen we de top 10 modebanen van 2024 bespreken en enkele actuele vacatures uitlichten om je op weg te helpen in je zoektocht naar de perfecte baan in de mode.

1. Fashion Designer

Als fashion designer ben je verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe kledingcollecties en -ontwerpen. Dit kan variëren van high fashion tot streetwear en van dames- tot herenkleding.

Vacature: Allround Designer Women
Vacature: Designer HV Society
Vacature: Junior Designer Mannenmerk
Vacature: Allround Dames Designer
Vacature: Junior Accessories Designer
Vacature: Designer Dames Fashion

2. Fashion Buyer

Als fashion buyer ben je verantwoordelijk voor het selecteren en inkopen van kleding en accessoires voor winkels en online retailers, of voor de inkoop van stoffen en details voor het maken van collecties.

Vacature: Junior Buyer

3. Product Manager/Developer

Als product developer of manager in de mode-industrie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, coördineren en beheren van nieuwe producten en collecties van concept tot productie.

Vacature: Product Developer HV Polo
Vacature: Product Developer Dames
Vacature: Product Manager Knits en Jersey
Vacature: Product Manager Damesmerk

4. Fashion Marketeer

Een fashion marketeer zorgt ervoor dat het merk en nieuwe collecties/producten worden gepromoot via verschillende kanalen, zoals social media, advertenties en evenementen.

Vacature: Online Marketeer
Vacature: Allround Marketeer

5. Graphic Designer

Als graphic of artwork designer ben je  verantwoordelijk voor het creëren van visuele uitingen en designs voor kleding, prints en/of marketingmaterialen.

Vacature: Artwork Designer
Vacature: Graphic Designer
Vacature: Senior Graphic Designer

6. E-commerce Medewerker

Een functie die steeds vaker wordt gezocht binnen mode bedrijven: e-commerce medewerker. In deze rol beheer en optimaliseer jij de online verkoopkanalen en zorg jij voor een naadloze online winkelervaring voor klanten.

Vacature: CRM Specialist

7. Sales/Account Manager

Een account manager bij een modebedrijf houdt zich bezig met de verkoop van collecties aan retail partners, en vervult dus een belangrijke rol.

Vacature: Accountmanager Zuid Nederland
Vacature: Senior Sales Manager Benelux

8. Sales Support

Een sales support medewerker ondersteunt het sales team bij administratieve taken, klantcommunicatie en orderverwerking.

Vacature: Inside Sales
Vacature: Customer Operations Specialist
Vacature: Export Coordinator

9. Visual Merchandiser

Een visual merchandiser is verantwoordelijk voor de presentatie van collecties in de winkel, en is essentieel voor het creëren van aantrekkelijke en verkoopstimulerende winkelomgevingen.

Vacature: Instore Visual Merchandiser s.Oliver Outlet

10. Retail Manager

Als fashion retail manager ben je verantwoordelijk voor het beheer van een mode winkel of boetiek, inclusief personeelsbeheer, voorraadbeheer en klantenservice.

Vacature: Assistent Store Manager s.Oliver Outlet
Vacature: Assistent Store Manager s.Oliver Store Halfweg
Vacature: Allround Fashion Advsior
Vacature: Sales Advisor 16/8 uur
Vacature: Sales Advisor 32 uur
Vacature: Assistant Flagship Store Manager OPUS
Vacature: Bruidsmode Styliste

De mode-industrie biedt een breed scala aan spannende en diverse carrièremogelijkheden. Of je nu gepassioneerd bent over design, marketing, retail of duurzaamheid, er zijn tal van kansen om je talenten en vaardigheden te benutten en een succesvolle carrière op te bouwen in de modebranche.

Bekijk hier alle openstaande vacatures en ontdek hoe je jouw carrière in de mode kunt starten of voortzetten.