Tips voor het vinden van een goede stage

14 oktober 2022

De tijd is weer aangebroken dat veel studenten op zoek gaan naar een stage. Maar hoe vind je binnen een bepaalde tijd een leerzame stage die ook nog eens leuk is? We geven je graag de volgende tips!

Begin op tijd met zoeken

Een stage heb je niet binnen een week gevonden en je school verwacht vaak dat jij ruim van tevoren zwart op wit hebt staan dat jij een stageplek hebt. Begin daarom minimaal 2-3 maanden van te voren met zoeken. Gemiddeld kost het je 10 sollicitatiemails, 5 telefoontjes en 3 gesprekken om een stage te vinden.

LinkedIn

Zorg er altijd voor dat je LinkedIn up-to-date is! LinkedIn is het perfecte platform om mensen in je netwerk en buiten je netwerk te laten zien dat jij op zoek bent naar een stage. Door je LinkedIn profiel up-to-date te houden, zien mensen gelijk in welke branche jij je bevindt en wat voor opleiding je doet.

Zo kun je op je profiel aangeven dat jij op zoek bent naar een stage en je kunt een openbaar bericht plaatsen met een oproep. Vraag mensen dit bericht te delen om meer mensen te bereiken.

Stagebureaus op school

De meeste scholen hebben een eigen stagebureau waarop bedrijven stage vacatures kunnen plaatsen. Dit zijn vaak bedrijven waar voorgaande studenten al stage hebben gelopen. Gezien een bedrijf al bekend is met studenten van jouw opleiding, is de kans vaak groot om via een stagebureau een goede stageplek te vinden.

Stagebemiddelaars

Als laatste optie zou je nog kunnen kijken naar het inschakelen van hulp bij een stagebemiddelaar. In Nederland zijn er verschillende stagebemiddelaars die studenten bemiddelen en begeleiden in het vinden van een geschikte stage. Vaak is deze hulp van een stagebemiddelaar gratis voor studenten.

Fashion Solution Modestages

Ben jij graag bezig met mode- en lifestyle en is dit uiteindelijk de branche waarin jij een job wilt hebben? Ben je op zoek naar een leerzame stage binnen de mode- en lifestyle branche?

Via onze website hebben we een aanbod aan diverse stages met verschillende functies binnen de mode- en lifestyle branche! Denk aan een stage als marketingmedewerker bij een Nederlands sieradenmerk, een design en productie stage in Amsterdam, een stage in fotografie voor een mode webshop en nog veel meer.

Bekijk onze modestages op onze website voor alle soorten stages en solliciteer direct op jouw favoriete stage vacature!