Shoeby viert ’40 years of personal styling’

08 maart 2023

Shoeby bestaat 40 jaar; dat betekent ’40 years of personal styling’. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Alle klanten profiteren van aantrekkelijke fashion deals en maken kans op unieke prijzen. Even though it’s our birthday, everything still revolves around our customers!

Zeg je personal styling, dan zeg je Shoeby. In de afgelopen vier decennia heeft deze passie zich verstrengeld in het DNA van de modeketen. Tijd om deze service vanaf nu verder uit te breiden! Founders Mieke en John van Deursen blikken terug, terwijl zoon Mitch en dochter Jill inmiddels aan het roer staan en koers bepalen voor de toekomst.

Where it all started

Veertig jaar geleden openden Mieke en John van Deursen de allereerste Shoeby-store in ’s-Hertogenbosch; sindsdien staan service en personal styling voor hen centraal. “Klanten helpen, je kan me niet blijer maken,” aldus Mieke van Deursen. “Ik rende destijds stad en land af wanneer een kledingstuk niet op voorraad was. En ik leverde het ook nog bij de klanten thuis af. Nu hebben we inmiddels 240 winkels en een webshop, en kan ik dit niet meer persoonlijk doen voor al onze klanten,” lacht ze. “Maar deze servicegerichte aanpak is nog altijd voelbaar zodra je over de drempel van een Shoeby-store stapt.”

A new era

In 2017 namen zoon Mitch en dochter Jill officieel het stokje over. Mitch als Chief Executive Officer en Jill als Chief of Product. “Shoeby is nu klaar voor de volgende stap,” stelt Mitch. Met de filosofie van hun ouders in het achterhoofd zijn broer en zus vastberaden een nieuwe standaard te creëren op het gebied van service in fashion. “Onze ambitie is door middel van onze eigen signature collecties, qualified personal stylists én state-of-the-art technologie onze klanten de beste versie van zichzelf te laten zijn,” vervolgt hij.

Shoeby Academy for personal stylists

Shoeby staat sinds jaar en dag bekend om haar helpende hand bij het vinden van je perfecte look, maar ze tillen deze service dit jaar naar een hoger niveau. “De eerste concrete stap in het uitbreiden van deze personal styling service is ons team van qualified personal stylists, opgeleid aan de vernieuwde Shoeby Academy,” vertelt Jill. Gedurende zes maanden zijn zij door een team van interne trainers en externe experts klaargestoomd om een-op-een personal styling sessies te verzorgen – speciaal voor onze klanten! Natuurlijk gratis, vrijblijvend en persoonlijk. De qualified personal stylists hebben stuk voor stuk het Shoeby handschrift ‘sophisticated street style with a popular twist’ eigen gemaakt en weten dit voor iedere unieke klant perfect te vertalen. “De nieuwe kleding moet de persoonlijkheid van de klant perfect reflecteren en ervoor zorgen dat ze met een wauw-gevoel de deur uit gaan, dat is het doel en geeft ons heel veel voldoening!”, aldus Jill. Inmiddels is de volgende lichting alweer gestart met de interne opleiding.

Shoeby celebrates in style

Het 40-jarige jubileum van de modeketen vond officieel plaats in coronatijd; daarom halen ze het feest nu dubbel en dwars in! Vanaf eind maart pakt Shoeby namelijk 4(!) weken lang uit met te gekke fashion deals, een heus ‘wheel of fashion’ vol gave prijzen én waanzinnige hoofdprijzen! Maak bijvoorbeeld kans op €5000 shopping money, je eigen droom outfit samen ontwerpen met Mieke van Deursen (founder) en ons creatieve design team of een VIP shopping experience.