PROFUOMO maakt van nood een deugd met kleurrijke street art van KARSKI & BEYOND

04 februari 2021

Ook het luxe mannenmodemerk Profuomo wordt net als vele andere modemerken hard geraakt door de Coronamaatregelen. De winkels zijn al vanaf december gesloten en bijna alle exportmarkten zitten nog in totale lockdown. Naast de gedwongen winkelsluiting van de Flagship Store aan de PC Hooftstraat, kwam daar de afgelopen week de dreiging van plundering door oproerkraaiers rond het Museumplein bij.

De PC Hoofstraat is in de Amsterdamse volksmond al omgedoopt tot PC Houtstraat. De luxe horloge- en kledingcollecties van de luxe merken zijn uit de winkels gehaald of aan het zicht onttrokken door muren van hout en beton. Ook de Flagship Store van Profuomo, op de hoek met de Hobbemastraat, ziet eruit als Fort Knox.

Juist de angst en negativiteit rondom Corona was aanleiding voor de Profuomo directie om iets positiefs te doen met deze situatie. Met een diepliggendere boodschap onder de hashtags #freedom en #bepositive werd de houten schutting door het wereldberoemde street art duo Karski & Beyond omgetoverd in een waar kunstwerk. Zeker nu de omliggende musea dicht zijn, is het extra leuk dat de kunst weer terug en zichtbaar is in het Museumkwartier. Niet binnen, maar geheel Coronaproof op straat. Zodra de winkels weer open gaan, verdwijnt het kunstwerk weer.

Over Profuomo

Profuomo staat voor timeless comfort; contemporary menswear met een sustainable footprint.
www.profuomo.com

Over Karski & Beyond

Karski (1974) en Beyond (1983) is een bekend street art duo uit Nederland. Ze hebben een achtergrond in grafisch ontwerp en volgende de academie voor beeldende kunsten. Ze maken wereldwijd indrukwekkende muurschilderingen op spraakmakende plekken.
www.karskiandbeyond.com