PODCAST ‘FUTURE VISIONS’

23 maart 2020

‘Future Visions’ geeft inzicht in trends en ontwikkelingen, en geeft weer hoe deze de toekomst gaan beïnvloeden. Dit gaat onder andere om sociale veranderingen, technologische ontwikkelingen en de invloed van duurzaamheid op de huidige maatschappij. Elke aflevering gaat trendwatcher Renske Mennen in gesprek met een innovator, oftewel iemand die een toonaangevende verandering in beweging brengt in de maatschappij. Of nog korter gezegd: iemand die een trend zet.

In de eerste aflevering gaat Renske Mennen in gesprek met Amber Jae Slooten, co-founder van het eerste digitale modehuis ter wereld: The Fabricant. Afgelopen jaar verkochten zij hun eerste digitale jurk voor $9500 via blockchain. Dit is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de fashion industrie.

Daarbij komt dat de lijn tussen online en offline leven zo enorm met elkaar verweven raakt, dat deze twee in de toekomst niet meer onafscheidelijk zullen zijn. Dit resulteert in een hele nieuwe digitale fashion industrie, waar traditionele vormen van kleding volledig kunnen worden losgelaten. Amber Jae Slooten vertelt hoe ze tot dit idee is gekomen, en hoe dat zij denkt dat deze innovatie bepalend gaat zijn voor de toekomst. Amber Jae Slooten: “You can have your own body digitized, or you can have some other body. It doesn’t matter actually.”

‘Future Visions’ is naar een idee van trendwatcher Renske Mennen, founder van Trend Agency Move, en te beluisteren via SpotifyDeezer en Apple Music.

Recorded by: Alec Todd
Music by: Alec Todd
Edited by: Daniel van Haren