Net afgestudeerd? Zo kom jij snel aan een baan!

09 september 2022

Na jarenlang studeren is het eindelijk zover… je bent afgestudeerd en klaar voor de volgende stap: je eerste “volwassen” baan! Maar hoe vind je die perfecte droombaan? Waar moet je op letten als je gaat solliciteren? En hoe zorg je ervoor dat je uiteindelijk wordt aangenomen? Fashion Solution to the rescue! Met deze tips kunnen bedrijven straks niet meer om jou heen en scoor je binnen no-time jouw droombaan.

Begin op tijd met solliciteren

De kans dat je vanuit je studie direct doorrolt in je eerste baan is niet heel groot. Het duurt vaak even voordat je een baan hebt gevonden die bij jou past. Begin daarom ruim op tijd met oriënteren. Het liefst ben je al bezig met zoeken en solliciteren tijdens je afstuderen. Mocht dit niet lukken, zorg dan dat je direct na je afstuderen begint met het zoeken van een baan. Meld je bijvoorbeeld aan bij vacaturesites in jouw vakgebied om op de hoogte te blijven van vacatures. Neem ook contact op met de bedrijven waar je stage hebt gelopen, om te laten weten dat je binnenkort op de arbeidsmarkt komt.

Vergroot je netwerk

Zoek contact met mensen uit je netwerk, zoals je oude stagebegeleider of je favoriete docent. Laat iedereen weten dat je op zoek bent naar een baan. Deel bijvoorbeeld via LinkedIn dat je net bent afgestudeerd en vraag of je netwerk tips heeft. Is je netwerk nog niet bepaald groot; zorg dat het groter wordt. Dat kun je doen door carrièrebeurzen of lezingen in jouw vakgebied te bezoeken (en daar dus met mensen te praten!).

Vraag advies over jouw loopbaan

Praat eens met een expert over jouw toekomstplannen en op welke vacatures je het best kan solliciteren. Je kan bijvoorbeeld een inspiratiegesprek inplannen met een van onze recruiters om te sparren over jouw loopbaan en carrièrekansen. Wij kijken dan gericht naar jouw ervaring en persoonlijkheid, en zullen op basis daarvan advies geven welke banen en bedrijven het best bij jou passen.

Laat je CV en motivatiebrief checken door een expert

Waarschijnlijk heb je weleens aan vrienden of familie gevraagd om naar jouw CV en motivatiebrief te bekijken. Een vriend of familielid zal minder kritisch kijken dan als je een professionele CV-check laat doen. Door onze jarenlange ervaring in de modebranche weten wij precies waar opdrachtgevers naar kijken. Wij kijken kritisch naar je CV en maken gelijk een nieuwe voor je op. Met dit CV heb je gegarandeerd succes!

Wees kritisch: waar solliciteer je op?

Maak een lijstje bij welke bedrijven je het liefst zou willen werken. Kijk hierbij ook eens naar kleinere bedrijven waarbij werkervaring vaak iets minder belangrijk is. Denk ook goed na welke richting je op wilt qua functie. Solliciteer daarom niet op de eerste de beste baan die je tegenkomt, maar denk goed na of je hier echt zou willen werken.

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Meld je aan via onze job alert om op de hoogte te blijven van de laatste vacatures in jouw vakgebied. Je kan ook een open sollicitatie doen en dan benaderen wij jou zodra er een vacature opent die perfect bij jou past. Wij zorgen ervoor dat jij binnen no-time je eerste droombaan vindt!