JOSH V presenteert empowering FW’23 collectie

17 juli 2023

Het komende herfst/winter ’23 seizoen focust JOSH V op drie complementaire trends: ‘Free Spirit Attitude’, ‘De Eeuwige Classic’ en ‘Retro-to-wear’. Deze trends staan voor de gemoderniseerde jaren 70-stijl waar warme kleuren de boventoon voeren, een speelse pasvorm met her-uitvinding van tijdloze vormen en een omarming van de eclectische mix van tijdperken.

JOSH V koestert de macro-trend ‘dopamine dressing’ door tijdloze kleuren te combineren met pop- of trendkleuren zoals Mint en Sorbet om een verassende en opwindende mix te creëren. Deze collectie van power dressing zal iedereen inspireren om zichzelf te laten zien!

Transition is key

Geïnspireerd op de model off duty-look komt JOSH V dit najaar met veel layering pieces voor de overgang naar warme herfstmaanden. Lichte overgangsstoffen en stijlen die gedragen kunnen worden naar een Indian summer-festival of een herfstwandeling door de stad. Warme kleurtinten als Fresh Pink, Peachy Pink en Cognac houden het nieuwe jaargetijde spannend en levendig. Ondersteund door Cocoon White zorgen deze kleurtinten voor een veelzijdig gevulde kledingkast en smooth transition van zomer naar herfst.

Met grafische prints en color blocking, geïnspireerd op 60’s popart, flared jeans en mini-skorts creëert JOSH V een elegante balans tussen retro en modern.

A perfect balance

De JOSH V herfstcollectie bestaat uit koelere tinten en is de perfecte balans tussen casual day time naar social events. Een mix van work appropriate items, welke gemakkelijk gestyled kunnen worden met de eyecatchers van het seizoen voor een upgrade naar een show stopping look.

Een andere overtuigende inspiratie is de ‘Workaholic Trendsetter’, gekenmerkt door een koeler palet (Sage, Fern, Sherbert, Powder Blue). De collectie is geïnspireerd door iconen uit de jaren 60, zoals Andy Warhol en André Courègges, en combineert harde en zachte materialen, en ondoorzichtige en transparante materialen voor tijdloze looks met een moderne twist. Het subtiele kleurenpalet met winterse vibes nodigt uit tot ton-sur-ton dressing. Combineer de kleding met op maat gemaakte accessoires in bouclé of sprankelend vegan leather voor een chique en verrassend resultaat.

Met grafische prints en color blocking, geïnspireerd op 60’s popart, flared jeans en mini-skorts creëert JOSH V een elegante balans tussen retro en modern.

Core Capsule

De najaarscollectie wordt gecompleteerd door de Core Capsule, een selectie van vernieuwde basics die je het hele seizoen door gemakkelijk in laagjes kan dragen. Eyecatcher in deze capsule is een glitter jersey broek, als reactie op het enorme succes van eerdere metallic styles. Daarnaast is ook denim prominent aanwezig. Het wordt uitkijken naar de door JOSH V geperfectioneerde ‘girlfriend fit’ die een nonchalante, sexy look uitstraalt.

Feminine Dressing

Ontworpen om elke look te verfraaien, brengt JOSH V als onderdeel van de FW23 collectie ook een variërend assortiment aan schoenen, tassen en accessoires. De verschillende schoenstijlen halen hun inspiratie uit de catwalk- en streetstyle-looks van over de hele wereld, waardoor de grenzen tussen een typische dag- of nachtschoen compleet vervagen. JOSH V daagt uit om te experimenteren en te ontdekken welk type het beste bij jouw look past.

Restyle jouw look in een paar seconden met de multifunctionele ketting aan je JV tas of gebruik ‘m als telefoonketting om het meest geziene item du moment extra flair te geven. Of kies voor de faux leather reversible armband met een plain color aan de ene kant en glitter aan de andere kant.

De FW23 collectie is vanaf juli verkrijgbaar via de website JOSH V en in geselecteerde winkels wereldwijd. In de FW’23 collectie is 38% van al het katoen, polyester en viscose vervangen voor duurzamere materialen, waaronder organisch katoen, gerecyled polyster en ECOVERO™ viscose. Ook is veel katoen ingekocht via Better Cotton om katoenteelt wereldwijd te verbeteren.