Interview met Arné, buyer bij Girav

21 april 2023

Elk jaar helpen wij tientallen kandidaten aan een nieuwe baan in de mode en lifestyle branche. Maar hoe bevalt de nieuwe baan eigenlijk? En hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Om een “kijkje in de keuken” te geven interviewen wij geplaatste kandidaten over hun nieuwe baan. Dit keer spreken wij Arné: buyer bij Girav.

Vertel iets over jezelf, wie ben je? Wat doe je en bij welk bedrijf werk je?

Ik ben Arné, 31 jaar en woonachtig in Amsterdam. Via Fashion Solution ben ik gestart als inkoper bij Girav, een online mannenkleding merk. Hiervoor ben ik medeverantwoordelijk voor de inkoop van alle kleding, denk ik mee met collecties, ga ik op leveranciers bezoek en help ik mee met fotoshoots.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Ik controleer de voorraadstand van de producten, sommige zijn never-out-of-stock
en andere items moeten naar de sale. Daarnaast heb ik veel contact met onze agent van de fabriek, met hem bespreek ik lopende zaken en bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen. We krijgen ook regelmatig samples binnen, deze controleer ik op de pasvorm, kwaliteit en kleur. De pasvorm is super belangrijk voor ons, omdat we verschillende lengtematen hebben en de klant moet bij ons altijd dezelfde maat kunnen passen. Ook heb ik regelmatig contact met onze marketing en designafdeling, dit omdat wanneer er een nieuw product gelanceerd wordt alle afdelingen hierbij betrokken zijn.

Wat maakt jouw job zo leuk?

Een van de leukste dingen vind ik het reizen. Je leert bij elk bezoek aan de fabrieken
weer iets en het contact onderhouden is van cruciaal belang. Ik heb ook bewust de keuze gemaakt voor een niet te groot bedrijf. Op deze manier krijg je alles mee, heb je veel verantwoordelijkheid en heb je veel contact met het hele team.

 

Ben jij ook op zoek naar een baan in de modebranche? Bekijk alle vacatures hieronder. Staat er geen vacature bij die bij jou past? Doe dan een open sollicitatie!