Hoe stel je een goed CV op?

11 augustus 2021

Met je CV geef jij een eerste indruk aan het bedrijf waar jij solliciteert. In je CV staan je persoonlijke gegevens, informatie over je studies, werkervaring en meer. Om een goede eerste indruk te maken met je CV geven we je graag de volgende tips.

Inhoud

Vermeld in je CV altijd je naam, woonplaats, geboortedatum en contactgegevens. Deze gegevens kun je het beste gelijk bovenaan vermelden. Daarna is het leuk om een klein stukje over jezelf te schrijven, zodat de lezer een indruk van je krijgt.

Vermeld vervolgens je opleidingen en al je werkervaring. Vergeet niet om ook je stages apart te vermelden. Bij het beschrijven van je werkervaring zet je het bedrijf neer, de functie titel en in een paar steekwoorden met bulletpoints wat je taken/verantwoordelijkheden waren.

Ook het benoemen van andere skills, certificaten of andere belangrijke ervaringen is belangrijk. Denk hierbij aan talen, je rijbewijs en computerprogramma’s.

Foto op je CV

Een foto op je CV is erg belangrijk. Hierdoor hebben mensen een visueel beeld van je. In de mode- en lifestyle branche zijn veel mensen visueel ingesteld en vinden het prettig om te zien wie er achter een cv zit.

Let er op dat je representatieve, zakelijke foto gebruikt op je CV. Gebruik een foto waarbij je je gezicht duidelijk vanaf de voorzijde ziet met leuke, nette kleding aan. Dus bijvoorbeeld geen foto’s met Snapchat filters of dat je in je bikini op het strand staat.

Visueel aantrekkelijk

Naast dat de inhoud van je CV belangrijk is, is ook de visuele presentatie van je CV belangrijk. Zorg er voor dat je CV netjes is en maak het je eigen. Door in plaats van een standaard template te gebruiken en het naar geheel eigen stijl te ontwerpen trek je veel meer de aandacht.

Geef je CV bijvoorbeeld een leuk kleurtje, gebruik diverse elementen en kies een mooi, duidelijk lettertype. Let er op dat alles op een duidelijke volgorde vermeld staat en dat het geen rommeltje wordt. Past niet alles op 1 pagina? Gebruik dan gerust een tweede pagina en prop niet alles op 1 pagina.

Extra tip: Maak je CV visueel aantrekkelijk via Adobe Photoshop en/of Adobe Indesign. Beschik je niet over deze programma’s? Bekijk dan eens www.canva.com, waar je gratis kan kiezen uit verschillende CV templates. Deze kun je geheel naar eigen stijl en smaak bewerken! Op deze manier kun je op een eenvoudige manier een visueel aantrekkelijke CV maken die zal opvallen.

TIP: Download hier meer ons e-book met nog meer tips voor het maken van jou persoonlijke CV en Motivatie brief; https://fashionsolution.nl/sollicitatietips/