Hoe is het om te werken als designer in de modebranche?

03 maart 2023

Elk jaar helpen wij tientallen kandidaten aan een nieuwe baan in de mode en lifestyle branche. Maar hoe bevalt de nieuwe baan eigenlijk? En hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Om een “kijkje in de keuken” te geven interviewen wij geplaatste kandidaten over hun nieuwe baan. Dit keer spreken wij Janneke: senior designer bij herenmode merk No Excess.

Korte introductie van jezelf, wie ben je? Wat doe je en bij welk bedrijf?

Na een studie modevormgeving aan de kunstacademie, werk ik inmiddels ruim tien jaar in de modebranche. Ik deed dit in verschillende functies van design assistent tot design manager. Momenteel werk ik via Fashion Solution met veel plezier bij No Excess als senior designer.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou en wat maakt jouw job zo leuk?

Elke dag bij No Excess is anders! Ik ontwerp jassen, broeken, overhemden, ga zo maar door. Ook ben ik veel op reis om fabrikanten te bezoeken, beurzen te bekijken en inspiratie op te doen. Naast mijn drukke baan heb ik gelukkig nog genoeg tijd over voor mijn eigen duurzame projecten!

Heb je nog een tip voor de studenten of starters die jouw functie ook ambiëren?

Mijn tip voor jonge ontwerpers; collecties ontwerpen is teamwork! Help elkaar, inspireer elkaar en geniet van al je toekomstige creatieve projecten.

Ben jij ook op zoek naar een baan in de modebranche? Bekijk alle vacatures hieronder. Staat er geen vacature bij die bij jou past? Doe dan een open sollicitatie!