Froukje de Vries: Jassen om verliefd op te worden

06 januari 2020

Als hoofddesigner heeft Froukje de Vries voor verschillende merken gewerkt. Met hart en ziel heeft ze mogen werken aan het ontwerpen en ontwikkelen van jassencollecties. Veel aandacht en liefde heeft ze besteed aan de juiste pasvorm, het kiezen van mooie materialen en het ontwerpen van bijzondere en functionele details.

Het is geen geheim, dat de mode-industrie de laatste decennia is getransformeerd van een creatieve industrie naar een businessmodel, waar snel veel geld te verdienen viel.
– In principe is daar niets mis mee, maar als het ten koste gaat van de kwaliteit van het product én het plezier om een originele jas te kunnen kopen … dan gaat dat “knagen”. –

Als je daar de ecologische voetafdruk en het arbeidsklimaat in de kledingindustrie bijtelt, dan komt er een moment dat je in de spiegel kijkt en tegen jezelf zegt “wil ik dit nog wel?”

Gelukkig zien we een kentering in de maatschappij: van fast naar slow, van kwantiteit naar kwaliteit en van vervuilend naar duurzaam.

Dit is hèt moment om haar droom te vervullen en een jassen merk te ontwikkelen met jassen die de drager omarmen en haar persoonlijkheid benadrukken. In limited editions, die niet op elke hoek van de straat liggen en met special items, waar je verliefd op kan worden.

Hiervoor heeft ze een crowdfunding campagne gestart en vanaf 23 december staat deze live!

Ben je nieuwsgierig geworden? Via onderstaande link krijg je alle informatie en uiteraard ook de mogelijkheid om haar te ondersteunen in het verwezenlijken van haar droom.
https://www.voordekunst.nl/projecten/9656-easy-amp-classy-coats-1