Exposed 2022: Stijn Koks wint Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship

30 juni 2022

“Stijn is een complete ontwerper die oog heeft voor detail, maar ook grote gebaren maakt en een publiek durft uit te dagen”, aldus het juryrapport van de Keep an Eye Scholarship. Deze studiebeurs ter waarde van 10.000 euro werd op 17 juni uitgereikt tijdens Exposed 2022, de jaarlijkse fashionshow van de afdeling Textiel en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

De jury, bestaande uit Erik Frenken, modeontwerper, en Mirjam Hagoort en Thomas Vermeer, beide beeldend kunstenaars, zien bij Stijn Koks een duidelijke visie vanuit een onderzoek dat uitmondt in een originele en oorspronkelijke collectie die zich in zijn artistieke vrijheid buitengewoon goed kan verhouden tot een relevante hedendaagsheid.

Lef en ambitie

Verder zeggen zij in het juryrapport: “Het werk heeft een overtuigende directheid die aanstekelijk is en sterk kan communiceren door een dynamische visuele zeggingskracht die lef en ambitie uitstraalt met respect voor vakmanschap.” De juryleden zijn ervan overtuigd dat Koks met behulp van de Keep an Eye Scholarship het experiment blijft aangaan, blijft verrassen en zichzelf bovenal artistiek blijft uitdagen in de nabije toekomst.

Benieuwd geworden naar dit werk of het werk van andere kunstenaars van de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten? Kom dan naar de KABK Graduation Show die plaatsvindt op 1 tot en met 5 juli in het academiegebouw aan de Prinsessegracht 4, Den Haag. Voor dit evenement wordt de academie omgetoverd tot een 8.000m2 grote expositieruimte.

Stijn Koks

Over de Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, fotografen, kleinkunstenaars, circusartiesten, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk van de studenten eens in een ander perspectief te zien.

Foto’s van het werk van Stijn Koks Fotocredit: Pieter Kunnen.
Voor meer informatie: Evita Bruin e.bruin@kabk.nl