Amsterdam Fashion Week: must see’s and do’s

31 augustus 2022

Hét Amsterdamse mode event van het jaar Amsterdam Fashion Week gaat vanaf vandaag van start – en wat hebben we er veel zin in! De komende dagen staat Amsterdam volledig in het teken van fashion. Op elke plek en elk moment is er wat te ontdekken in de stad. Dit zijn de shows en evenementen waar wij het meest naar uitkijken…

MARTAN, 1/OFF & WANDLER

De eerste dag begint gelijk goed met de show van circulair modemerk MARTAN in het Grand Hotel Amrâth Amsterdam. MARTAN presenteert de nieuwe collectie gemaakt van afgekeurde hotellinnen en restaurant tafelkleden, visueel geïnspireerd op de esthetiek van het hotel. Daarna showt het merk 1/OFF haar nieuwe collectie bestaande uit designer vintage getransformeerd naar een modern uniek design in de Contemporary Art Space in Amsterdam Noord. De eerste dag van Amsterdam Fashion Week wordt afgesloten door internationaal gevierd modemerk Wandler met een extravagant feest om haar 5-jarig bestaan te vieren in samenwerking met artist Elsemarijn Bruys.

VIKTOR & ROLF

Op donderdag is Hotel De L’Europe om 12 uur ‘s middags de place to be. Hier neemt het iconische designerduo Viktor&Rolf je mee op een fietstocht langs vijf Amsterdamse plekken. Een unieke merkbeleving geïnspireerd door hun Mariage-collectie, de designs van de Tulle, de Mister Mister en Everywear collecties en de parfums.

nieuw modetalent bij de lichting

Naast gevestigde mode ontwerpers zoals Viktor & Rolf is er bij Amsterdam Fashion Week ook nieuw talent te ontdekken. Vrijdag staat onder andere in het teken van de Lichting: een modeprijs die sinds 2007 wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afgestudeerde modestudent. Ontwerpers als Dylan Westerweel en Lizzy Stuyfzand wonnen de prijs eerder. Vrijdagochtend staan de winnaars van Lichting 2020 en 2021 op het programma in het pand van Adyen aan het Rokin. In de avond keert AFW voor Lichting terug naar Capital C, waar de beste graduates van de zeven Nederlandse modeacademies hun werk presenteren aan professionals en pers.

the hub

Waar moet je zijn tussen alle shows en evenementen door? The HUB! The HUB is dit jaar terug als interactieve multi-brand concept store: een plek waar mode, beauty en kunst samenkomen. Daarnaast worden er in The HUB Talks & Podcasts gehost en zullen er Drinks & Beats by ELLE plaatsvinden. Geen tijd om naar The HUB te gaan? Via het @amsterdamfashionweek TikTok account krijg je pre-access tot de shows, talks en podcasts en ben je als eerste op de hoogte van concepten die in The HUB plaatsvinden.

Naast deze shows en evenementen is er nog veel meer te beleven tijdens Amsterdam Fashion Week. Zo is er een persdiner bij Hotel De l’Europe, een performance van Atelier Reservé in samenwerking met Bud en een afterparty bij high-end mannenmode winkel FOUR op de Van Baerlestraat. Kortom, genoeg te doen deze dagen! Bekijk het volledige schema op www.amsterdamfashionweek.nl.