5 redenen waarom je moet werken in fashion retail

17 augustus 2022

Bijna elke fashion professional begint zijn of haar modecarrière bij een winkel. De een stroomt door naar een andere baan, de ander blijft bij retail. En waarom zou je ook niet blijven? Het is een van de meest leuke en uitdagende plekken om te werken binnen de modebranche. Maar wat maakt werken in een modewinkel nou zo leerzaam en leuk? Wij geven je 5 redenen waarom je zou moeten werken in de fashion retail!

De beste ervaring voor een carrière in de modebranche

Als je de ambitie hebt om in de modewereld te werken, dan is er geen betere plek om te starten dan retail. Bijna elke modeprofessional begint zijn of haar carrière in een winkel en dat is niet zonder reden. Door te werken bij een modewinkel leer je de branche als geen ander kennen: van persoonlijk klantcontact en het realiseren van sales targets tot aan styling advies, visual merchandising en het maken van budgetten en planningen.  Je krijgt met elk aspect van fashion te maken! Kortom, het is de beste leerschool voor een baan in de mode!

Geen dag is hetzelfde

Werken bij een modewinkel betekent veel flexibiliteit en variëteit; geen enkele dag is hetzelfde! Dagelijks ontmoet je nieuwe mensen en is er iets anders te doen. Daarnaast is werken in de retail ook zeer flexibel. Ben je bijvoorbeeld niet op zoek naar een 9 to 5 job, of wil je deeltijd aan de slag? Dan is een baan in de retail ideaal. De flexibele uren zijn namelijk een van de grootste voordelen aan deze sector.

Springplank naar hoofdkantoor

Retail is een hele dynamische sector waarin je veel kansen krijgt. Je kan snel doorgroeien van sales assistent tot shopmanager of zelfs een functie als regiomanager bekleden. Een overstap naar een baan binnen sales, planning of marketing op het hoofdkantoor is ook vaak een mogelijkheid, jouw verkoop ervaring en klantenkennis komt daar namelijk goed van pas!

Gezellige collega's

Work hard, play hard. De leukste collega’s en gezellige borrels en feestjes vindt je in de retail. Je maakt vaak deel uit van een veelzijdig en dynamisch team met wie je de grootste lol beleefd binnen en buiten het werk!

Last but not least...Personeelskorting!

Als winkelmedewerker krijg jij als eerste toegang tot de laatste collecties die je ook nog eens met een flinke korting kan kopen. Zeg nou zelf: dat wil je toch?

Op zoek naar een baan binnen fashion retail? Bekijk hieronder al onze retail vacatures. Staat er geen vacature die bij jou past? Doe dan een open sollicitatie via dit formulier en wij nemen contact met je op zodra er een vacature opent die bij jou past!