Tips voor de perfecte sollicitatie outfit

Vol twijfel sta je voor je kast na te denken over wat je moet aantrekken naar je eerste sollicitatiegesprek. Doe je die ene broek aan met dat shirtje of toch die ene jurk?
Het uitkiezen van een goede outfit voor je sollicitatiegesprek kan soms lastiger zijn dan we denken!

Met je uiterlijk en verzorging geef jij een van de eerste indrukken aan misschien wel je toekomstige werkgever. Het is daarom belangrijk dat jij er netjes en verzorgd uitziet en je kleed naar de dresscode van het bedrijf.

Er zijn bedrijven die het prima vinden als jij in een spijkerbroek en blouse je sollicitatiegesprek komt doen, maar er zijn ook bedrijven die je liever in een pantalon met colbert zien.

Voor inspiratie en om je een beetje op weg te helpen, geven we je graag de volgende tips & tricks:

1. Doe onderzoek naar het bedrijf. Zie je aan de website dat het bedrijf bijvoorbeeld erg zakelijk en formeel is? Denk dan aan een classy business outfit. Dit is bijvoorbeeld een hak of nette schoen met een pantalon en een colbert of blouse.

Door je kleding aan te passen aan de dresscode van het bedrijf laat jij al gelijk zien dat jij qua looks goed in het bedrijf zou passen!

2. Een basic item die altijd goed in de smaak valt is een nette, getailleerde blouse. Dit kun je combineren met een spijkerbroek (zonder scheuren en gaten), een pantalon, maar ook met een rok! Als je het dus lastig vind om de eerste item van je outfit te kiezen, dan is het kiezen van een nette blouse nooit verkeerd!

3. Met een nette broek kan het nooit mis gaan. Wanneer je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf kan je een beetje inschatten of een nette spijkerbroek voldoende is of dat ze liever een pantalon bij je zien. Tegenwoordig vinden veel bedrijven het prima als je een nette spijkerbroek zonder gaten en scheuren aan hebt en daarop een nette blouse of basic t-shirt.

Ben je een vrouw en draag je liever een rok? Kies dan voor een rok die tot je knieën komt. Korte rokjes kunnen misschien een verkeerde indruk geven.

4. Kies voor basic kleuren. Wanneer je tijdens je eerste gesprek in allerlei felle kleuren en printjes gekleed komt kan dit misschien nogal heftig zijn. Natuurlijk kun je een leuk printje of een opvallende kleur dragen, maar kies dan 1 item met een opvallende kleur en draag voor de rest een basic kleur zoals zwart, wit of donkerblauw.

5. Als vrouw zijnde is een staart of knotje altijd goed. Als je liever je haar los draagt zorg er dan voor dat het netjes zit en niet te veel in je gezicht hangt. Als man zijnde geldt dit natuurlijk ook. Gebruik desnoods wat gel, zodat het mooi in model zit!
6. Draag (altijd) nette schoenen. Het zou zonde zijn als je een mooie, nette outfit aan hebt en je afgetrapte, vieze schoenen het verpesten.

7. Je lichamelijke verzorging kan heel veel doen met een eerste indruk tijdens je sollicitatiegesprek. Zorg er voor dat je fris ruikt, je nagels schoon zijn en dat jij eruit ziet alsof je direct aan de slag kunt gaan met veel power!

8. SMILE! Je gezichtsuitdrukking is ook super belangrijk. Wanneer je met een ongeïnteresseerde blik het gesprek in gaat zal je gesprekspartner kunnen denken dat jij er niet heel veel zin in hebt. Laat dus zien dat jij er super veel zin in hebt en dat jij klaar bent voor een nieuwe uitdaging!

Met deze tips zul jij een super goede eerste indruk maken tijdens je sollicitatiegesprek! Merk je dat je het toch nog moeilijk vind? We hebben diverse sollicitatietrainingen die jou zullen helpen bij het vinden van een nieuwe baan! Check alle trainingen via: https://fashionsolution.nl/agenda-group/solliciteren/

Terug naar de resultaten