JOSH V FALL 2022 – The Celebration is Real!

29 juli 2022

Veelzijdigheid vormt de kern van de gehele JOSH V FW’22 collectie. Dit seizoen viert het merk de vrouwelijke vormen met een collectie van body conscious items die laten zien wie je bent. Gezien worden en je eigen persoonlijkheid omarmen, daar draait het om. Deze bodycon-kleding is er niet alleen voor het oog maar een belangrijk aspect gaat over echte body diversity en het vieren van de natuurlijke rondingen van ieder lichaam.

JOSH V biedt modische en tegelijkertijd comfortabele en duurzame kledingstukken. Inspiratie voor deze collectie komt uit alle tijdperken: de klassieke cuteness uit de jaren zestig, vintage maxi-silhouetten uit de jaren zeventig, opvallende schouders met vulling uit de jaren tachtig en de cropped en bodycon-items uit de jaren negentig.

Uiteraard kan JOSH V branding niet ontbreken en is gebruikt in de eigen grafische artworks die te zien is in de gehele kledingcollectie voor dit najaar.

Fall Drop I Monochromatic cool

Met Fall brengt JOSH V naast signature items ook minimalistisch-coole looks in nieuwe, onverwachte designs. Vergelijkbaar met verfijnd maatwerk en een rijk palet in mooie koele tinten. Geïnspireerd op de streetstyle van influentials biedt de collectie dit seizoen een nieuwe manier van maatwerk, styling en trendkleuren om er ‘effortless chic’ en tegelijkertijd sexy uit te zien. De ene tint van een kleur kan krachtiger zijn dan de andere; toch laten de van-top-tot-teen tonale looks dit seizoen ook zien dat één kleur genoeg kan zijn om alle hoofden om te laten draaien. Vooral wanneer deze wordt gecombineerd met een opvallend silhouet.

Fall Drop II Sultry Sailor Lady

De jaren 70 zijn al jaar en dag een inspiratie voor ontwerpers, maar dit seizoen gaan we all out met de glamour-achtige looks van dit decennium. Dat betekent kleden tot het uiterste!
Dit seizoen draait alles om het creëren van een lang en strak silhouet. Denk dan aan een midi-rok met statement blouse en die te combineren met een mooie laars, of een gebreide maxijurk met een blazer.

‘Tailoring with a twist’ verovert het modebeeld dankzij speciale handgemaakte details, subtiele glim en bling en dit alles met een seventies styling. De collectie van JOSH V biedt je daarom zachte, op maatgemaakte pakken evenals losse items die je kan combineren met chique  verfijnde accessoires. De figure framing breisels en vegan leren items geven deze drop nog meer mogelijkheden voor verschillende looks. Multifunctionaliteit van items zien we terug bij JOSH V in de jas die aan twee kanten gedragen kan worden en reversible riemen met gouden gespen. Maak de collectie eigen en extra fun met luxe branded embroidery en broches.

The cherry's on top

Met de uitgebreide schoenen-, tassen- en sieradencollectie geeft JOSH V iets extra’s. Een balans tussen modische items en tegelijkertijd tijdloze, vrouwelijke elementen. JOSH V maakt een look compleet!

Schoenencollectie

De schoenencollectie bestaat uit een mix van stijlen, van laarzen tot sneakers. Een collectie voor iedere look en ieder moment. De stijlen zijn geïnspireerd op catwalk-trends en streetfashion-looks over de hele wereld. Dit seizoen zien we gloednieuwe details zoals de nieuwe kegelvormige hak, een slangenleerprint en details van teddystof. Het kleurgebruik voor deze collectie is minimalistisch met subtiele contrasten en de materialen zijn zorgvuldig geselecteerd om elk item naar het hoogste niveau van comfort te tillen. De recente trend waarin verschillende materialen gecombineerd worden is verwerkt in zowel sneakers als laarzen.

Accessoires

De riemen en tassen zijn de finishing touch van elke look: veelzijdig en een samensmelting van ‘on trend’ en klassieke elementen. Zo is de riem uit dit seizoen reversible dankzij een uniek ontworpen gesp en kan aan beide kanten gedragen worden.

Sieraden

In de sieradencollectie speelt de parel een hoofdrol. Parels zijn al jaren een klassieker en worden beschouwd als elegant. Voor de sieradencollectie van FW’22 worden parels gecombineerd met crunched gouden details. Chic maar niet tuttig dus.

JOSH V is in 2011 opgericht door de Amsterdamse mode-onderneemster Josh Veldhuizen en is de afgelopen jaren getransformeerd tot volwassen fashion & lifestylelabel. Het merk kenmerkt zich door de luxueuze ready-to-wear-collecties, het gebruik van hoogwaardige materialen en exclusieve afwerkingen, zoals branded knopen en luxe embroidery. De collecties van JOSH V staan bekend om de flatterende en tegelijkertijd comfortabele pasvormen en het herkenbare kleurgebruik van natuurlijke tinten, waardoor items eindeloos te combineren zijn. De missie van JOSH V is ‘to make women look and feel spectaculair’ waarbij body positivity, diversiteit en duurzaamheid vooropstaan.

Momenteel is JOSH V verkrijgbaar via 400 partner stores in negen Europese landen; daarnaast worden alle collecties online wereldwijd aangeboden via de officiële webshop www.JOSHV.com.
De kledingcollecties van JOSH V zijn verkrijgbaar in de maten XXS tot en met XXL.