Chiffon, voor designers en boetieks het alternatief voor mainstream fashion

De fashionindustrie wordt steeds meer gedomineerd door een aantal grote modemerken en onlineplatforms. Er is daardoor minder ruimte voor variatie, creativiteit, uniekheid, personal styling en persoonlijk advies. Veel
mensen zijn daarnaar op zoek.

Het is onze missie om hier een alternatief voor te bieden. Door het zeer laagdrempelig en gemakkelijk te maken voor designers om een eigen fashion lijn te ontwikkelen. Door hen de ruimte te bieden om hun eigen persoonlijkheid en visie te laten zien. Door zelfstandige boetieks efficiënt online te brengen en hen met hun bijzondere collecties en personal styling mede vorm te laten geven aan de gezamenlijke community.

Samen brengen we het alternatief, samen zijn we groot, samen zijn we uniek.

Wie zijn wij

ChiffonDesignersCompany is een start-up opgericht door 2 jonge ondernemers, Sytze Rijpkema en Fin Kloosterhuis. Wij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het ontwikkelen en bouwen van het Chiffon platform, alle systemen, alle koppelingen, een netwerk van fabrikanten, bezorgdiensten, afrekensystemen, social mediasupportfuncties, proeforders, testen en nog eens testen. Het werkt allemaal, de eerste boetieks en de eerste designers zijn aan boord, de eerste collecties zijn gemaakt, de eerste verkopen lopen.

Wat doen we voor designers

We regelen eigenlijk alles waar je niet op zit te wachten. We zorgen voor een geschikte fabrikant, begeleiden bij je tech pack, de prototypes, het overleg met de fabrikant, de logistiek, de onderhandelingen, je eigen website, het online verkoopplatform, de klantenservice, het geldverkeer of de importregels. Jij concentreert je volledig op waar je goed in bent namelijk design en verkoopondersteuning.

Wat doen we voor boetieks

Heb je al een website maar wil je van de handling af of wil je een breder online-publiek voor bijvoorbeeld snellopers of wil je je boetiek profileren voor een breder publiek dan kan dat via Chiffon. Wanneer je nog geen eigen website hebt brengen we je razendsnel online met een eigen website op het Chiffon platform, je profileert je boetiek, je eigen producten en je personal styling.

Bij “out of stock in de winkel”, beperkte opslagruimte of weer een lock-down dan kun je klanten altijd blijven bedienen via de webshop. Chiffon heeft het bestelplatform, de koppelingen met geldstromen, de bezorging, de retourhandling en de klantenservice volledig ingeregeld, dus daar hoef je allemaal niets aan te doen.

Chiffon is nu aan het werven

We is gestart met het aansluiten van de early adopters. Het is nu echter tijd om te versnellen voor designers en boetieks die mee willen doen aan de bouw van dit uitdagende gezamenlijk platform.

We gaan het verschil maken

Samen op een platform maakt ons interessant voor consumenten als het alternatief voor de mainstream fashion. Bekendheid en traffic helpt iedereen die deelneemt.

Kijk op onze site www.chiffondesignerscompany.nl voor meer informatie.

Terug naar de resultaten